Algemene vragen

Wat is Sail4Recovery?

Sail4Recovery is een bijzonder initiatief dat zeiltochten aanbiedt voor mensen die te maken hebben met mentale problematiek. Het is een initiatief dat is bedacht om herstel, verbinding en het welzijn te bevorderen door middel van de helende kracht van de zee en het zeilen.

Bij Sail4Recovery geloven we in de positieve impact van zeilen op het fysieke, mentale en emotionele welzijn van mensen. Onze zeiltochten bieden deelnemers niet alleen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en avonturen op te beleven, maar ook om te groeien, te helen en verbinding te maken met zichzelf en anderen.

Door middel van een holistische benadering integreren we zeilvaardigheden, groepsactiviteiten en peer-support om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin deelnemers kunnen gedijen. 

Bij Sail4Recovery staat gemeenschap, inclusie en het (her)ontdekken van eigen kracht centraal. We streven ernaar om een gevoel van verbondenheid en gemeenschap te creëren onder de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en supporters. Met als doel het creëren van langdurige relaties en netwerken van steun.

Kortom, Sail4Recovery is niet zomaar een zeilprogramma; het is een krachtig middel voor herstel, verbinding en groei. We heten iedereen van harte welkom om deel te nemen aan onze zeiltochten en samen te varen naar een toekomst vol hoop, herstel en verbondenheid.

Wat zijn de doelstellingen van Sail4Recovery?

Sail4Recovery streeft ernaar om een positieve impact te hebben op het herstelproces van mensen met mentale problematiek door middel van zeiltochten en activiteiten.

Door middel van learning experiences leer je nieuwe vaardigheden, ga je groeien en dat midden in de natuur. Dit om een blijvende positieve impact te kunnen hebben op het leven van mensen.

Voor wie is Sail4Recovery bedoeld?

Sail4recovery is voor iedereen die te kampen heeft met mentale problematiek en wil werken aan zijn of haar herstel. Ook naasten,  familie, professionals en R-act en herstelgroepen zijn welkom.

Hoe werkt Sail4Recovery?

Hier is hoe het werkt:

  1. Aanmelding en kennismakingsgesprek:

    • Aanmelding: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze website of door contact op te nemen via de mail
    • Kennismakingsgesprek: Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek waarin we meer te weten komen over de achtergrond en behoeften van de deelnemer. Dit helpt ons om een passend en veilig programma te bieden en een diverse groep samen te stellen.
  2. Voorbereiding en Planning:

    • Programma-opzet: Op basis van het kennismakingsgesprek stellen we een programma op dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de deelnemers. Dit omvat zowel de praktische aspecten van de reis als de herstelondersteunende activiteiten.
    • Voorbereiding: Deelnemers ontvangen informatie over wat ze kunnen verwachten, wat ze moeten meenemen en hoe ze zich kunnen voorbereiden op de zeiltocht.
  3. Zeiltochten:

    • Veiligheid eerst: Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Alle deelnemers krijgen een briefing over veiligheidsmaatregelen en procedures aan boord.
    • Professionele begeleiding: Onze ervaren schipper zorgt voor een veilige en ondersteunende omgeving en biedt zowel technische zeilvaardigheden als emotionele ondersteuning.
    • Activiteiten: Tijdens de zeiltocht zijn er naar behoefte groepsgesprekken, doen we ontspanningsoefeningen en zijn er rituelen. We doen aan flessenpost en we maken gebruik van een oud-indiaans ritueel de praatstok. Degene die de stok heeft doet het woord en de rest luistert. Daarna wordt de stok doorgegeven.
  4. Na de reis?

    • Evaluatie: Na afloop van de zeiltocht hebben deelnemers de kans om hun ervaringen te evalueren en feedback te geven. Dit helpt ons om onze programma’s continu te verbeteren.
    • We bieden ondersteuning aan om ook na de reis deelnemers te helpen de opgedane inzichten en vaardigheden in hun dagelijks leven toe te passen. Dit kan variëren van deelname aan een peergroep tot deelname aan onze gemeenschapsevenementen.
  5. Gemeenschap en Betrokkenheid:

    • Netwerken en vriendschappen: Deelnemers worden aangemoedigd om deel te blijven uitmaken van de Sail4Recovery-gemeenschap, waar we vriendschappen kunnen opbouwen en onderhouden met anderen die soortgelijke ervaringen hebben.
    • Vrijwilligers en sponsoren: We nodigen vrijwilligers en sponsoren uit om bij te dragen aan onze missie door tijd, middelen of financiële steun te bieden.

Bij Sail4Recovery draait alles om herstel, verbinding en groei. We geloven in de kracht van de natuur en het samen doen om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Wat Sail4Recovery niet is.

Om duidelijkheid te scheppen en misverstanden te voorkomen, willen we graag benadrukken wat Sail4Recovery niet is:

Geen Therapie of Behandeling:

Sail4Recovery is geen vervanging voor professionele therapie of medische behandeling. We werken aan het bevorderen van herstel en welzijn volgens de herstelvisie.

Geen labels of diagnosen

Bij Sail4Recovery doen we niet aan labels. We geloven in het individu en de unieke reis die iedereen doormaakt. Daarom laten we diagnosen thuis. Onze focus ligt op het bieden van een ondersteunende omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn, los van stigmatiserende etiketten. Onze zeiltochten zijn een kans om even los te laten, te verbinden met de natuur en anderen, en te groeien op persoonlijk vlak.

Geen Louter Recreatieve Zeiltochten:

Onze zeiltochten zijn niet alleen recreatief. Ze zijn bedoeld als onderdeel van een holistisch herstelproces, waarbij persoonlijke groei, verbinding en zingeving centraal staan.

Geen Luxe Vakantie:

Onze focus ligt op herstel en de helende kracht van de natuur. Dit betekent dat onze tochten eenvoudig en authentiek zijn, zonder luxe faciliteiten.

Geen Eenmalige Ervaring:

Sail4Recovery streeft naar langdurige impact en verbinding. We zien onze zeiltochten niet als een eenmalige ervaring, maar als een onderdeel van een continue reis naar herstel en persoonlijke groei.

Geen Winstoogmerk:

Sail4Recovery is geen commercieel project. We zijn een non-profit initiatief en alle inkomsten en donaties worden direct gebruikt voor het ondersteunen en uitbreiden van onze missie.

Geen Isolatie:

Hoewel de natuur en de zee een rustige ontsnapping bieden, staan we altijd in contact met ondersteunende netwerken en gemeenschappen. We geloven in het belang van verbinding en gemeenschap, zowel aan boord als aan wal.

Geen One-Size-Fits-All Benadering:

We begrijpen dat herstel een persoonlijk proces is. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Daarom passen we onze aanpak aan om te voldoen aan de unieke behoeften van elke deelnemer.

 

Voor meer informatie over wat Sail4Recovery wel neem contact met ons op via e-mail. We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over onze missie en activiteiten.

Met vriendelijke groet,


Het Sail4Recovery Team

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Ja, er zijn kosten verbonden aan deelname aan de zeiltochten van Sail4Recovery. Deze kosten dekken een deel van de uitgaven voor het onderhoud van de boot, de aanschaf van materialen, de begeleiding van de schipper en de organisatie van de activiteiten. 

Kostenstructuur:

  • Deelnemersbijdrage: Er wordt een deelnemersbijdrage gevraagd van 100 Euro per dag om een deel van de operationele kosten te dekken. We streven ernaar deze bijdrage zo laag mogelijk te houden en bieden waar mogelijk financiële ondersteuning aan degenen die het nodig hebben.
  • Inclusieve kosten: De bijdrage omvat alle kosten voor het verblijf aan boord, maaltijden, veiligheidsuitrusting en deelname aan alle activiteiten gedurende de zeiltocht.

Financiële ondersteuning:

  • Crowdfunding en donaties: We moedigen deelnemers ook aan om gebruik te maken van crowdfundingplatforms en donaties van vrienden en familie om de kosten te helpen dekken. 

Transparantie:

  • Kostenoverzicht: Bij inschrijving ontvangen deelnemers een gedetailleerd overzicht van de kosten en wat deze precies dekken.
  • Gebruik van fondsen: We streven naar volledige transparantie over hoe de ingezamelde fondsen worden gebruikt en bieden regelmatig updates en financiële rapporten aan onze donateurs en deelnemers.

Als je vragen hebt over de kosten of als je financiële ondersteuning nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. Ons doel is om ervoor te zorgen dat deelname aan Sail4Recovery toegankelijk is voor iedereen die baat kan hebben bij onze programma's, ongeacht hun financiële situatie.

Hoe geef ik mij op?

Aanmelden is simpel. Stuur een mailtje naar info@sail4Recovery.com en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op. Soms kan dit even duren want tijdens een zeiltocht is het voor ons niet mogelijk om altijd verbinding te hebben met de wal.

Ik heb een support groep (R-act). Kan ik ook met mijn groep mee?

Ja, bij Sail4Recovery verwelkomen we groepen, zoals supportgroepen en herstelgroepen om deel te nemen aan onze zeiltochten. We geloven dat het delen van de zeilervaring met een bestaande groep, zoals jouw supportgroep R-act, de groepsdynamiek kan versterken en het herstelproces kan ondersteunen. Hier is hoe we groepsdeelname aanpakken:

  1. Maatwerk Zeiltochten:

    • We bieden op maat gemaakte zeiltochten die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw groep. Dit betekent dat we het programma en de activiteiten aanpassen om het maximale voordeel voor alle deelnemers (maximaal 4) te garanderen.
    • Samen bespreken we de doelstellingen en verwachtingen om ervoor te zorgen dat de ervaring aansluit bij de behoeften van jou en de groep.
  2. Versterking van Groepsbanden:

    • Zeilen met je supportgroep kan de banden binnen de groep versterken door gezamenlijke uitdagingen en succeservaringen. Het bevordert teamwerk, communicatie en wederzijds begrip in een unieke en inspirerende omgeving.
    • De gedeelde ervaring op zee biedt een nieuwe context voor groei en verbinding, wat een positieve impact kan hebben op de groepsdynamiek.
  3. Professionele Begeleiding:

    • Onze ervaren schipper zorgt voor een veilige en ondersteunende omgeving. Hij is er om te helpen bij zowel de praktische zeilvaardigheden als bij emotionele en mentale ondersteuning.
    • We bieden ook ruimte voor groepsactiviteiten zoals gesprekken, workshops en reflectiesessies, aangepast aan jouw specifieke behoefte.
  4. Praktische Details:

    • Neem contact met ons op om de logistieke details te bespreken, zoals data, duur van de tocht, en eventuele speciale vereisten of wensen van de groep.

Bij Sail4Recovery zijn we toegewijd aan het bieden van een waardevolle en helende ervaring voor alle deelnemers, inclusief groepen zoals R-act. We geloven in de kracht van de natuur en het zeilen om herstel en welzijn te bevorderen, en we kijken ernaar uit om samen met jouw groep deze reis aan te gaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden voor jouw groep te bespreken. We staan klaar om een onvergetelijke zeilervaring voor jullie te creëren.

Hoe lang duurt een reis?

Hierin is Sail4recovery flexibel en dit is afhankelijk van de wensen van de groep. Vooraf bepalen we gezamenlijk wat het reisdoel wordt en hoe lang we voor de reis uittrekken. Het kan variëren van een week maar ook lange reizen van weken behoren tot de mogelijkheid. 

Is een reis veilig?

Ja, bij Sail4Recovery staat veiligheid altijd voorop. We nemen uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat elke zeiltocht veilig en comfortabel is voor alle deelnemers. Hier zijn enkele van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die we treffen:

  1. Ervaren Schipper

    • Onze zeiltochten worden geleid door een ervaren schipper die goed op de hoogte is van alle veiligheidsprocedures op zee.
  2. Veiligheidsuitrusting:

    • De 4Recovery is uitgerust met moderne veiligheidsuitrusting, inclusief reddingsvesten, EHBO-kits, reddingsboeien en noodsignalen.
    • Alle deelnemer krijgt een veiligheidsbriefing en iedereen wordt voorzien van de benodigde veiligheidsuitrusting, zoals reddingsvesten.
  3. Voorbereiding en Training:

    • Voor vertrek krijgen alle deelnemers een uitgebreide briefing over veiligheidsprocedures en noodplannen.
    • We oefenen regelmatig noodsituaties en zorgen ervoor dat iedereen aan boord weet hoe te handelen in geval van een noodsituatie.
  4. Weersomstandigheden:

    • We houden nauwlettend de weersomstandigheden in de gaten en passen onze plannen aan indien nodig om ervoor te zorgen dat we onder veilige omstandigheden varen.
    • Bij slecht weer of onveilige omstandigheden stellen we de zeiltocht uit of kiezen we een veiliger route.
  5. Gezondheids- en Medische Voorzorgsmaatregelen:

    • We vragen deelnemers om ons op de hoogte te stellen van eventuele medische aandoeningen of speciale behoeften, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
    • Er is altijd een EHBO-kit aan boord en onze bemanning is getraind in eerste hulp en medische noodgevallen.
  6. Botenonderhoud:

    • De 4Recovery wordt regelmatig geïnspecteerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in topconditie is en voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Bij Sail4Recovery is jouw veiligheid onze hoogste prioriteit. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zeilervaring niet alleen herstelbevorderend en plezierig is, maar ook veilig. Mocht je specifieke zorgen of vragen hebben over de veiligheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Is Sail4Recovery milieu bewust?

Ja, bij Sail4Recovery zijn we ons zeer bewust van onze impact op het milieu en streven we naar duurzame praktijken in al onze activiteiten. Hier zijn enkele manieren waarop we ons inzetten voor milieubewustzijn:

  1. Om scheepskas en milieu te sparen zal bij de tochtplanning zoveel als mogelijk het motorgebruik worden vermeden.
  2. De energievoorziening aan boord komt tot stand door zonnepanelen en een windgenerator.
  3. Bij het onderhoud van het (onderwater) schip zal, zoveel als mogelijk gebruik worden gemaakt van niet milieubelastend en biologisch afbreekbaar materiaal.
  4. We implementeren strikte afvalbeheerprocedures aan boord om ervoor te zorgen dat afval op een verantwoorde manier wordt gescheiden en afgevoerd. Regel is dat we niets overboord gooien.
  5. We streven ernaar om gebruik te maken van duurzame materialen en producten aan boord, zoals biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
  6. Onderweg proberen we deelnemers bewust te maken van milieukwesties en hen te inspireren tot actie voor behoud van het milieu.
  7. We streven naar verantwoord toerisme door respectvolle interacties met de natuurlijke omgeving te bevorderen en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Kortom, Sail4Recovery is toegewijd aan het verminderen van onze ecologische impact en het bevorderen van milieubewustzijn, zodat we kunnen blijven genieten van de schoonheid van de zeeën en tegelijkertijd bijdragen aan hun bescherming voor toekomstige generaties.

Hoe hou ik contact met het thuisfront?

Bij Sail4Recovery streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin deelnemers zich volledig kunnen onderdompelen in de zeilervaring en los kunnen komen van de drukte van het dagelijks leven. Als onderdeel van deze ervaring beperken we bewust de communicatiemogelijkheden met het thuisfront tijdens de zeiltocht. Dit stelt iedereen in staat om zich te concentreren op het moment en te genieten van de verbinding met de zee en de natuurlijke omgeving. Hier zijn enkele richtlijnen met betrekking tot communicatie:

  1. Beperkte Communicatiemogelijkheden:

    • Tijdens de zeiltocht zullen communicatiemogelijkheden met het thuisfront beperkt zijn. Dit omvat beperkte toegang tot mobiele netwerken en internetfaciliteiten. 
    • We moedigen deelnemers aan om deze gelegenheid te omarmen om los te komen van constante verbinding met het thuisfront en volledig aanwezig te zijn in het moment.
  2. Focus op de Ervaring:

    • Het beperken van communicatie biedt de mogelijkheid om je volledig te concentreren op de zeilervaring, de natuur en de gemeenschap aan boord. Het stelt je in staat om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van de rust en stilte van de zee.
    • We moedigen deelnemers aan om te profiteren van deze tijd om innerlijke rust te vinden en te genieten van de helende kracht van de natuur.
  3. Noodzakelijke Communicatie:

    • In geval van nood hebben we altijd procedures en middelen voor noodcommunicatie aan boord. Onze bemanning staat klaar om te helpen bij het regelen van dringende communicatie met het thuisfront indien nodig.
  4. Vertrouwen op de Gemeenschap:

    • Tijdens de zeiltocht zul je deel uitmaken van een ondersteunende gemeenschap van mededeelnemers, schippers en begeleiders. Het delen van ervaringen, uitdagingen en successen aan boord kan een bron van kracht en steun zijn tijdens de reis.

We begrijpen dat het beperken van communicatie een aanpassing kan zijn, maar we geloven dat het bijdraagt aan een diepere en meer vervullende zeilervaring. We hopen dat je deze tijd zult omarmen als een kans om los te laten, te verbinden en te groeien op zee.

Als je vragen hebt over communicatie tijdens de zeiltocht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en je meer informatie te geven over onze aanpak.

Moet ik kunnen zeilen?

Nee, je hoeft geen zeilervaring te hebben om deel te nemen aan de zeiltochten van Sail4Recovery. Ons programma is ontworpen om toegankelijk te zijn voor zowel beginners als ervaren zeilers. We zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht hun zeilvaardigheden, kan deelnemen en genieten van de ervaring:

Professionele begeleiding:
Onze ervaren schipper zorgt voor alle technische aspecten van het zeilen. Hij is er om je te begeleiden en je alles te leren wat je moet weten tijdens de tocht.
Je krijgt de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het zeilen en nieuwe vaardigheden te leren. Er wordt van je verwacht dat je wachtloopt, meehelpt met de bereiding van maaltijden, het schoonhouden van het schip en andere activiteiten.

Instructies en Training:
Voor vertrek geven we een uitgebreide briefing over de basisprincipes van zeilen, veiligheid aan boord en de werking van de boot.
Tijdens de zeiltocht krijg je praktische instructies en heb je de kans om hands-on ervaring op te doen. 

Veilige en Ondersteunende Omgeving:
We zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin je op je eigen tempo kunt leren en deelnemen.

Flexibiliteit:
Of je nu wilt leren zeilen of meer wilt genieten van de rust en de schoonheid van de zee, je kunt je eigen ervaring vormgeven. Je deelname kan zo actief of ontspannen zijn als je zelf wilt.

Bij Sail4Recovery draait het om de ervaring, het herstel en de verbinding met de natuur en elkaar. Zeilervaring is niet nodig, alleen een open geest en een bereidheid om nieuwe dingen te proberen. We verwelkomen iedereen, ongeacht hun achtergrond of zeilvaardigheden

Hoeveel mensen gaan er mee?

Het aantal deelnemers aan een zeiltocht met Sail4Recovery varieert, maar we streven ernaar om groepen klein en persoonlijk te houden om een veilige en ondersteunende omgeving te waarborgen. Over het algemeen nemen we maximaal 4 deelnemers mee per tocht. Dit aantal is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat:

  • Elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt.
  • Zo kunnen we de veiligheid en het comfort van iedereen aan boord garanderen, met voldoende ruimte voor alle activiteiten en rustmomenten.
  • De groep groot genoeg is om een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid te bevorderen, maar klein genoeg om persoonlijke verbindingen te kunnen maken.

Naast de deelnemers is natuurlijk de schipper altijd aanwezig. 

Als je vragen hebt over de groepsgrootte of als je specifieke voorkeuren hebt, neem dan gerust contact met ons op. We doen ons best om aan ieders behoeften te voldoen en een optimale ervaring te bieden voor alle deelnemers.

Kan ik een stukje mee om te zien of het iets voor mij is?

Ja, we begrijpen dat je graag wilt ervaren wat een zeiltocht met de 4Recovery inhoudt voordat je je volledig aanmeldt. Daarom bieden we proefvaarten aan waarbij je de gelegenheid krijgt om een korte zeiltocht mee te maken en een indruk te krijgen van wat we doen en hoe we werken. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage per persoon.

Proefvaarten:

  • Kennismaking: Tijdens een proefvaart maak je kennis met onze schipper en andere deelnemers. Je krijgt een voorproefje van de sfeer en de gemeenschap aan boord.
  • Ervaring opdoen: Je krijgt de kans om de basisprincipes van het zeilen te ervaren, deel te nemen aan een aantal activiteiten en te zien hoe we veiligheid en welzijn waarborgen tijdens onze tochten.
  • Vragen stellen: Dit is ook een perfect moment om al je vragen te stellen en eventuele zorgen te bespreken met ons.

Hoe aan te melden voor een proefvaart:

  • Inschrijven: Je kunt je inschrijven voor een proefvaart via onze website of door contact met ons op te nemen. We plannen regelmatig proefvaarten om nieuwe deelnemers te verwelkomen.
  • Voorbereiding: Voor de proefvaart ontvang je alle benodigde informatie over wat je mee moet nemen en wat je kunt verwachten.

We hopen dat deze proefvaart je een goed beeld geeft van de positieve en helende ervaring die een zeiltocht met de 4Recovery kan bieden. We kijken ernaar uit om je aan boord te verwelkomen en je te laten zien hoe we samen kunnen werken aan herstel en welzijn.

Als je interesse hebt in een proefvaart, neem dan contact met ons op voor meer informatie en de beschikbare data.

Moet ik meehelpen aan boord?

Ja, bij Sail4Recovery geloven we dat actief deelnemen aan het zeilen een belangrijk onderdeel is van de ervaring en bijdraagt aan het herstelproces. We moedigen alle deelnemers aan om mee te helpen aan boord. Hier is waarom en hoe we dit aanpakken:

  1. Samenwerking en Leren:

    • Het meehelpen aan boord bevordert samenwerking en helpt bij het opbouwen van vertrouwen en vaardigheden. Door actief deel te nemen, leer je de basisprincipes van het zeilen en de werking van het schip kennen.
    • Je krijgt duidelijke instructies en begeleiding bij elke stap, zodat je je comfortabel en veilig voelt bij de taken die je uitvoert.
    • Je neemt letterlijk het roer in eigen hand en gezamenlijk zetten we de koers uit.
  2. Gemeenschapsgevoel:

    • Het gezamenlijk uitvoeren van taken aan boord bevordert een sterk gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Samenwerken om het schip te besturen versterkt de teamgeest en creëert een ondersteunende omgeving.
    • Door actief mee te doen, draag je bij aan het succes van de zeiltocht en ervaar je de voldoening van teamwork en samenwerking.
  3. Voordelen:

    • Actief deelnemen aan het zeilen kan bijdragen aan persoonlijke groei en herstel. Het biedt een gevoel van verantwoordelijkheid, doelgerichtheid en prestatie.
    • De fysieke activiteiten en het buiten zijn in de natuur hebben ook positieve effecten op het mentale en fysieke welzijn.
  4. Flexibiliteit en Ondersteuning:

    • Hoewel we actief deelnemen aanmoedigen, begrijpen we dat iedereen zijn eigen tempo heeft. We bieden flexibele mogelijkheden en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt.
    • Er zijn verschillende taken aan boord, van eenvoudige handelingen zoals het bedienen van de zeilen tot meer betrokken activiteiten zoals navigatie. Je kunt kiezen wat het beste bij je past maar het is leuk om af en toe van rol te wisselen.

Bij Sail4Recovery is je deelname aan het zeilen niet alleen waardevol voor de ervaring, maar ook essentieel voor het creëren van een hechte en ondersteunende gemeenschap. We kijken ernaar uit om samen met jou te zeilen en te werken aan herstel en groei op zee.

 

Zijn er beperkingen of vereisten voor deelname?

Bij Sail4Recovery streven we ernaar om onze zeiltochten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Er zijn echter enkele richtlijnen en vereisten waaraan deelnemers moeten voldoen:

Leeftijdsgrens: Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om deel te nemen aan onze zeiltochten. Voor jongere deelnemers kan een ouder/voogd of begeleider vereist zijn.

Fysieke gezondheid: Hoewel zeilervaring niet vereist is, is het belangrijk dat deelnemers in staat zijn om aan boord van een zeilboot te stappen en zich comfortabel te voelen op zee. Personen met ernstige mobiliteitsbeperkingen of medische aandoeningen die een risico vormen voor hun eigen veiligheid of die van anderen, kunnen mogelijk niet deelnemen aan de zeiltochten. Dat wil niet zeggen dat je je niet kan aansluiten bij de community. 

Geestelijke gezondheid: Sail4Recovery is bedoeld als ondersteuning voor mensen die te maken hebben met psychiatrische aandoeningen. Deelnemers moeten bereid en in staat zijn om deel te nemen aan groepsactiviteiten, open kunen communiceren, en kunnen samenwerken in een groep.

Veiligheidsinstructies en -regels: Deelnemers worden verzocht om zich te houden aan de veiligheidsinstructies en -regels die worden gegeven door onze ervaren schipper. Dit omvat het dragen van passende veiligheidsuitrusting en het naleven van aanwijzingen tijdens de zeiltocht.

Als je vragen hebt over de geschiktheid van deelname of specifieke vereisten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om eventuele zorgen te bespreken en ervoor te zorgen dat deelname aan Sail4Recovery een positieve en veilige ervaring is voor alle betrokkenen

Wat kan ik verwachten tijdens een zeiltocht met Sail4Recovery?

Tijdens een zeiltocht met Sail4Recovery kun je een unieke ervaring verwachten die gericht is op het bevorderen van herstel, verbinding en welzijn. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

We creëren een veilige en ondersteunende omgeving aan boord van de 4Recovery, waar je jezelf kunt zijn en je comfortabel kunt voelen om te delen en te groeien.

Onze ervaren schipper is aanwezig om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens de zeiltocht. Hij biedt niet alleen zeilvaardigheden en -instructies, maar ook emotionele ondersteuning en begeleiding

Tijdens de zeiltocht heb je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te sluiten en een gevoel van gemeenschap te ervaren. Samen delen we ervaringen, uitdagingen en overwinningen, wat kan leiden tot blijvende relaties en netwerken van steun.

Ik zie het niet meer zitten, kan en mag ik dan naar huis?

Ja, bij Sail4Recovery begrijpen we dat deelname aan een zeiltocht intens kan zijn en dat er momenten kunnen zijn waarop je je overweldigd voelt of het niet meer ziet zitten. Jouw welzijn staat altijd voorop, en we hebben procedures om ervoor te zorgen dat je je veilig en ondersteund voelt. Hier is hoe we dit aanpakken:

  1. Open Communicatie:

    • We moedigen je aan om open te communiceren met de schipper en de groep als je je niet op je gemak voelt of als je het moeilijk hebt. We zijn er om naar je te luisteren en je te ondersteunen.
  2. Ondersteuning aan Boord:

    • Onze schipper is getraind om te helpen in moeilijke situaties. We bieden emotionele en mentale ondersteuning en zoeken samen naar manieren om je weer op je gemak te laten voelen.
    • We kunnen ook alternatieve activiteiten of rustmomenten aanbieden als je even tijd voor jezelf nodig hebt.
  3. Veilige Terugkeer:

    • Als je echt besluit dat je de 4Recovery wilt verlaten, zullen we in overleg een veilige en verantwoorde manier vinden om dit te regelen. Afhankelijk van onze locatie kan dit betekenen dat we naar de dichtstbijzijnde haven varen of andere passende maatregelen nemen.
    • We zullen ervoor zorgen dat je veilig wordt vervoerd en helpen je bij het regelen van vervoer naar huis.
  4. Voorbereiding:

    • Voor de zeiltocht begint, bespreken we met alle deelnemers de procedures voor noodsituaties en zorgen we ervoor dat iedereen weet wat te doen als ze zich niet goed voelen.

Bij Sail4Recovery is jouw welzijn onze hoogste prioriteit. We willen dat je je veilig en ondersteund voelt tijdens je tijd bij ons. Als je tijdens de tocht besluit dat je naar huis wilt, zullen we er alles aan doen om dit op een veilige en zorgvuldige manier te organiseren. Aarzel niet om je gevoelens en behoeften met ons te delen, zodat we je de best mogelijke ondersteuning kunnen bieden.